Cum este afectată industria auto din cauza crizei prelungite a semiconductorilor

Financial Analyst în cadrul casei de brokeraj pe burse internaționale XTB România, Radu Puiu a vorbit despre efectele pe care le are criza prelungită a semiconductorilor asupra industriei auto. Potrivit acestuia, de abia la început de 2023 criza va înregistra o normalizare.

Criza semiconductorilor este prognozată să se extindă mai mult decât se previziona anterior, estimându-se ca sfârșitul anului 2022, începutul anului 2023 să reprezinte punctul de start al normalizării acestei piețe.

Însă, pe lângă problemele anterioare de natură logistică și a capacității de producție limitată, s-au adăugat noi provocări aduse de conflictul din Ucraina: întreruperea producției unor materii prime utilizate în producția de semiconductori, precum neon, heliu, litiu sau nichel.

În prezent, piața autovehiculelor electrice se află într-o situație destul de sensibilă. Pe de o parte, capacitatea de producție este afectată de criza semiconductorilor, dar pe de altă parte interesul pentru acest sector crește odată cu scumpirea combustibililor fosili de la pompă.

Industria auto, care a fost afectată puternic în perioada de vârf a pandemiei, încă nu…

Citeste continuarea Aici

You might also like