Cum să schimbi legal motorul vehiculului, acte necesare.

În prezent, mașinile  pot avea mai multe probleme decât cele din trecut chiar dacă au mai multă tehnologie și sunt mai scumpe. De obicei, motorizările de acum sunt mai pretențioase când vine vorba de întreținere, cea mai mare problemă fiind distribuția.

Astfel, o serie de motoare pe benzină ale Grupului Volkswagen, cu cilindree mică, au avut defecțiuni din cauza distribuției pe lanț care s-a rupt la 80.000 de km, cu mult mai devreme de intervalul de schimb.

De asemenea, în cele mai multe situații, dacă lanțul de distribuție se rupe mașina are nevoie de un alt motor nou sau din dezmembrări.

Inspectorii RAR spun că în cazul schimbării motorului unei mașini, acesta este indicat să fie mai puțin poluant decât cel cu care vine mașina din fabrică.

Potrivit, Ordinului ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr.2132/2005 pentru aprobarea Reglementărilor privind omologarea individuală, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere – RNTR 7- prin schimbarea motorului trebuie să se menţină cel puţin acelaşi nivel al emisiilor poluante.

Aşadar, dacă se înlocuieşte motorul unui…

Citeste continuarea Aici

You might also like