Cum să te speli pe dinți când porți aparat dentar?

Igiena orală deficitară din timpul tratamentului ortodontic poate avea consecințe grave asupra sănătății orale. Un periaj ineficient poate duce la probleme diverse, de la boli ale gingiilor la dinți pătați și chiar la apariția cariilor. Mai jos vei găsi câteva sfaturi utile despre îngrijirea dinților în perioada purtării aparatului dentar și modalitățile prin care poți avea un zâmbet strălucitor chiar și în aceste condiții.

De ce este importantă curățarea dinților și când porți aparat dentar?

Mai mult decât curățarea dinților, este importantă și curățarea aparatului dentar în sine. Este esențial ca igiena orală să fie întotdeauna la standardele cerute, astfel încât să eviți, pe cât posibil, apariția unor probleme dentare care pot deveni în orice moment grave.

Un aparat dentar fix este alcătuit din console și un fir care le conectează. Acest lucru permite ajustarea poziției dinților, însă este bine de reținut că placa se acumulează mult mai ușor în jurul aparatului și face curățarea dinților mai dificilă. Dacă placa dentară nu este îndepărtată, aceasta poate duce la apariția cariilor și a gingivitei….

Citeste continuarea Aici

You might also like