Cum să-ţi pregăteşti maşina pentru iarnă?

Se apropie sezonul rece şi cei mai mulţi dintre şoferi vor fi nevoiţi să aibă grijă ca maşinile lor să fie pregătite pentru iarnă, fie că este vorba despre schimbul anvelopelor sau alte elemente ce nu trebuie deloc ignorate.

Astfel, drumurile înghețate, temperaturile scăzute și furtunile de ninsoare din timpul iernii pot fi teste greu de trecut pentru șoferi și mașinile lor. De aceea trebuie să vă pregătiți din timp mașina pentru cel mai răcoros sezon și să vă asigurați că totul funcționează cum trebuie.

În acest sens, expertul auto Matas Buzelis de la carVertical a pregătit o listă de sfaturi utile pentru a vă ajuta să treceți iarna în siguranță și să evitați problemele pe șosea.

-Folosiți cauciucuri de iarnă

În perioada de iernă, șoferii trebuie să își schimbe stilul de condus la 180 de grade. Chiar și în timpul zilei, zăpada, noroiul și așa numita gheață ”neagră” pot crea probleme, în special dacă folosiți anvelope cu un nivel scăzut de aderență.

În opinia sa, „Anvelopele sunt singurele componente ale mașinii care fac contact cu solul. O aderență slabă în condiții alunecoase poate fi…

Citeste continuarea Aici

You might also like