Cursă contra-cronometru pentru Drumul Expres Craiova – Pitești. „La Craiova-Pitești depindem foarte mult de vreme

 Tronsonul de circa 40 de kilometri din Drumul Expres Craiova – Pitești care ar urma să reprezinte o variantă ocolitoare pentru Slatina și Balș şi care a tot fost promis de autorități că va fi gata până la finalul anului, deși termenul oficial de finalizare este 2022. Constructorul UMB și-ar fi luat angajamentul să termine mai devreme, având în spate un istoric de proiecte inaugurate mult înainte de termen, însă trei puncte critice de pe traseu pun în pericol deschiderea anul acesta a primului tronson de drum expres din România.

În opinia sa, „La Craiova-Pitești depindem foarte mult de vreme. Practic ar trebui ca să nu plouă până la sfârșitul lunii decembrie, ca să fim siguri că se poate da în trafic”, declara recent secretarul de stat în Transporturi, Ionel Scrioșteanu.

Și Asociația Pro Infrastructura se declară sceptică încă de prin luna septembrie că deschiderea traficului în decembrie ar putea avea loc, „în ciuda mobilizării exemplare a constructorului”.

Deși imaginile recente de pe șantier arată că pe mare parte din traseu deja s-au așternut toate straturile de asfalt, ba au și fost trasate marcajele, au fost…

Citeste continuarea Aici

You might also like