De ce este catina atat de apreciata si recomandata pentru sanatate?
Desi este de origine din Asia Centrala, catina este denumita si ginsengul romanesc deoarece are nenumarate beneficii asupra sanatatii oamenilor. Aceasta poate fi consumata de persoane de orice varsta, sub diferite forme, inclusiv suc de catina, astfel incat sa se poata profita de efectele sale si, in acelasi timp, sa poata fi consumata cu placere.
Care sunt proprietatile si beneficiile catinei?
Catina care este crescuta in solurile romanesti contine foarte multe substante nutritive, mai multe decat oricare alta planta naturala sau imbogatita. Astfel ca fructele de catina contin vitamine, minerale, flavonoizi si aminoacizi, microelemente si alte principii active datorita carora poate fi folosita in ameliorarea a numeroase afectiuni medicale.
Daca fructele de catina contin vitaminele A, B1, B2, C, PP, E si K, precum si acid folic, acid oleic si ulei volatil, pectine, glicozide, acid linoleic, carotenoide si ale astfel de substante, chiar si frunzele de catina sunt bogate in vitamina C, vitaminele E si A, tanin, carmol, celuloza, rezine, serotonina, melatonina.
Drept urmare, efectele benefice pe care le are asupra organismului sunt numeroase, de la antibiotic, antiinflamator si…
Citeste continuarea Aici