De ce unii oameni nu se infectează cu COVID-19, chiar dacă cei din jurul lor se îmbolnăvesc

Pentru oamenii care sunt testați negativ pentru COVID-19, chiar dacă toată familia lor s-a îmbolnăvit, cercetătorii au găsit o explicație pentru acest lucru: aceste persoane au o „memorie imumnă” care elimină rapid virusul cu ajutorul celulelor T ale sistemului imunitar, ceea ce înseamnă că testele PCR și cele de anticorpi înregistrează un rezultat negativ, relatează The Guardian.

Iar aproximativ 15% dintre angajații din domeniul sănătății care au fost monitorizați în timpul primului val al pandemiei, în Londra, par să se potrivească acestui scenariu.

Din punct de vedere medical, această descoperire ar putea deschide calea pentru o nouă generație de vaccinuri bazate pe răspunsul celulelor T, care ar putea produce o imunitate mult mai durabilă, spun oamenii de știință.

În viziunea sa, „Toată lumea a auzit de oameni care au fost expuși la virus, dar nu s-au infectat. Ceea ce nu știam este dacă acești indivizi chiar au reușit să evite complet virusul sau dacă au eliminat în mod natural virusul înainte ca acesta să fie detectabil prin teste de rutină,” spune Leo Swadling, imunolog la University College London și autor…

Citeste continuarea Aici

You might also like