Din anul 2024, Agenția Mondială Antidoping va interzice o nouă substanță

Agenția Mondială Antidoping (WADA) va interzice, cu începere din anul 2024, o nouă substanță, care deja este interzisă în cadrul competițiilor de ciclism. De asemenea, WADA a mai precizat că menține interdicția asupra canabisului.

Astfel, Tramadolul, analgezicul opiaceu deja interzis în competițiile de ciclism, se află acum pe lista WADA de substanțe interzise în toate sporturile începând cu 2024.

De altfel, Agenția Mondială Anti-Doping a confirmat că va interzice utilizarea acestuia în urma recomandărilor consiliului consultativ al grupului, au confirmat vineri oficialii. WADA a mai spus că utilizarea tramadolului poate spori performanța.

În afirmaţiile sale, „Abuzul de tramadol, cu riscurile sale dependente de doză de dependență fizică, dependență de opiacee și supradoze în rândul populației generale, este îngrijorător și a dus la faptul că acesta este un medicament controlat în multe țări”, a declarat WADA într-un comunicat. „Studiile de cercetare finanțate de WADA au confirmat, de asemenea, potențialul tramadolului de a îmbunătăți performanța fizică.”

Consumul de tramadol a crescut în peloton în ultimul…

Citeste continuarea Aici

You might also like