Din cauza tulpinii Omicron mai multe ţări au modificat condițiile de călătorie în prag de sărbători

În prezent, tulpina Omicron se răspândește rapid pe teritoriul Europei, astfel că mai multe țări au introdus reglementări suplimentare pentru călători în prag de sărbători.

Asrfel, Grecia, Italia și România tocmai ce au introdus noi măsuri, sau sunt pe cale să o facă, pe când Marea Britanie este la polul opus și a renunțat în urmă cu două zile la restricțiile de călătorie pe care le impusese.

 

-Grecia

Autoritățile elene au decis să reducă valabilitatea certificatelor digitale obținute ca urmare a trecerii prin boală de la șase luni la trei luni. Concret, puteți intra în Grecia pe baza documentului doar dacă ați trecut prin boală în urmă cu maximum 90 de zile.

Mai mult, toți călătorii care vor merge în Grecia vor trebui să prezinte un test PCR negativ valabil 48 de ore, din 19 decembrie.

Anunțul a fost făcut miercuri, 15 decembrie, iar motivul invocat a fost răspândirea tulpinii Omicron.

 

-Italia

Regulile se schimbă și în Italia de joi, 16 decembrie. Călătorii din Uniunea Europeană vor trebui să prezinte un test negativ chiar dacă sunt vaccinați. Dacă testul este antigen (rapid), atunci nu trebuie să fie mai vechi de…

Citeste continuarea Aici

You might also like