Din cei 7.924 de angajați ai serviciilor de ambulanță, 7.833 au votat pentru rămânerea în coordonarea ministerului

Ministerul Sănătății a transmis recent rezultatele unui referendum care arată că, din cei 7.924 de angajați ai serviciilor de ambulanță care s-au exprimat, 7.833 au votat pentru rămânerea acestuia în coordonarea ministerului.

Angajații serviciilor de ambulanță au votat pentru coordonarea Ministerului Sănătății

Informațiile au apărut după ce ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a avut joi o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Federației Naționale Sindicale Ambulanța din România, Asociației Serviciilor de Ambulanță din România, membri ai Comisiei de Medicină de Urgenţă şi Dezastre a Ministerului Sănătăţii.

În cadrul întâlnirii s-a realizat o trecere în revistă a situației medicinei de urgență din România, cu accent asupra rolului esențial pe care-l au Serviciile județe de ambulanță (SAJ) și Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF).

Ținând cont de faptul că peste 90% din intervențiile medicale de urgență prespitalicești la nivel național sunt furnizate de SABIF/SAJ-uri, ministrul Sănătății a argumentat necesitatea unei schimbări de abordare, fiind nevoie de angajarea unui mai mare număr de…

Citeste continuarea Aici

You might also like