Din data de 10 septembrie, toți șoferii români, inclusiv societățile de asigurare și de brokeraj, vor avea parte de noi reguli privind RCA-ul

Pentru şoferii din România, din data de 10 septembrie urmează să fie aplicate noi reguli. Este vorba despre trei modificări majore pentru români, două dintre acestea fiind noi pentru țara noastră.

Astfel, toți șoferii români, inclusiv societățile de asigurare și de brokeraj, vor avea parte de noi reguli privind RCA-ul din data de 10 septembrie. Trebuie menționat că cea mai importantă modificare este reprezentată de completarea formularului de constatare amiabilă.

Constatarea amiabilă se făcea până acum fizic. Totuși, șoferii au scăpat acum de această grijă, deoarece totul s-a mutat online.

Trebuie menționat că măsura va fi pusă în aplicare începând cu sfârșitul lunii septembrie, conform antena3.ro

A doua modificare constă în faptul că societățile de asigurări își vor putea stabili prețurile individual și nu în funcție de tarifele de referință.

Până în momentul de față, acestea erau obligate să anunțe Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în privința schimbărilor prețurilor.

Acest lucru a dispărut iar companiile își vor putea stabili prețurile individual, în funcție de canalele de…

Citeste continuarea Aici

You might also like