Dr Reddy va lansa un medicament generic Merck pentru COVID-19 la aproximativ 50 de cenți o pastilă

Producătorul indian de medicamente, Dr Reddy’s Laboratories Ltd, va lansa versiunea sa generică a pilulei antivirale COVID-19 de la Merck, molnupiravir, și îi va stabili prețul la 35 de rupii (0,4693 USD) per capsulă, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Costul total pentru un pacient tratat cu o cură de 5 zile de 40 de capsule de medicament generic, care va fi vândut sub numele de marcă „Molflu”, va ajunge la 1.400 de rupii (18,77 USD). În comparație, tratamentul cu pilula lui Merck în Statele Unite costă 700 de dolari.

„Se așteaptă ca Molflu să fie disponibil de la începutul săptămânii viitoare în farmaciile din toată India, cu accent special pe statele cu un număr mare de cazuri de COVID-19”, a spus purtătorul de cuvânt al companiei.

India a dat săptămâna trecută aprobarea pentru utilizare de urgență a molnupiravirului împreună cu două vaccinuri, deoarece țara se pregătește pentru o posibilă creștere a cazurilor de coronavirus din cauza variantei Omicron care se răspândește rapid.

Națiunea din Asia de Sud a raportat marți 37.379 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr de infectări de la începutul lunii…

Citeste continuarea Aici

You might also like