EMA analizează tratamentul anti-COVID-19 sub formă de pastile produs de Merck

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a informat că va începe  evaluarea în procedură accelerată a tratamentului anti-COVID-19 sub formă de pastile produs de laboratorul american Merck, un medicament uşor de administrat, care ar putea deveni un instrument crucial în lupta împotriva pandemiei, complementar vaccinurilor.

Astfel, comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul Agenţiei Europene al Medicamentului a lansat evaluarea continuă a medicamentului antiviral oral molnupiravir (…) dezvoltat de laboratorul  Merck (…) destinat tratamentului COVID-19 la adulţi”, ceea ce permite accelerarea procedurii, conform Agerpres.ro.

De asemenea, rezultatele preliminare ale studiilor de laborator şi ale studiilor clinice ”sugerează că medicamentul poate reduce capacitatea SARS-CoV-2 (…) de a se multiplica în organism, prevenind astfel spitalizarea sau decesul în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19”, a menţionat Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Mai mule decât atât, dacă va fi autorizat, acest medicament, denumit molnupiravir, va reprezenta astfel un progres major care va permite reducerea relativ uşor a formelor grave ale…

Citeste continuarea Aici

You might also like