Enzimele sunt molecule de proteine care cresc viteza reacțiilor chimice din organism

Enzimele din organism acționează ca niște „acceleratoare” ale reacțiilor chimice, asigurând mai multe procese, inclusiv digestia alimentelor. Organismul le produce în mod natural, dar le putem lua și din alimente sau sub formă de suplimente.

Unele dintre fructele și legumele pe care obișnuim să le mâncăm conțin aceste componente vitale. Enzimele sunt molecule de proteine, care cresc viteza reacțiilor chimice din organism.

În unele cazuri, ele pot „accelera” răspunsul și de până la 1.000.000 ori. „Enzimele sunt factorul nutrițional care se găsește în aproape orice dietă”, afirmă dieteticianul Michelle Schoffro, autoarea cărții ”60 Seconds to Slim”, potrivit Womansworld.

Fiecare aspect al sănătății este afectat de prezența enzimelor

În opinia sa, aceasta observă că fiecare aspect al sănătății, inclusiv metabolismul și pierderea în greutate, este afectat de prezența enzimelor, care descompun alimentele în segmente-cheie utilizabile, cum ar fi vitaminele și mineralele.

Corpul își poate produce propriile enzime, dar, în timp, corpul devine mai puțin eficient în producerea enzimelor din cauza vârstei și a…

Citeste continuarea Aici

You might also like