Este epidemia de variola maimuței o urgență de sănătate publică?

Administrația președintelui american, Joe Biden, intenționează să declare epidemia de variola maimuței ca fiind o urgență de sănătate publică, a relatat joi Washington Post.

Declarația ar urma să vină din partea secretarului pentru Sănătate și Servicii Umane, Xavier Becerra, care este așteptat să discute planul în cadrul unei ședințe de informare.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a declarat de luni stare de urgență din cauza variolei maimuței, într-o măsură menită să consolideze eforturile de vaccinare pentru a încetini răspândirea unei epidemii care a infectat peste 5.800 de americani. California, cel mai populat stat al națiunii, a confirmat 827 de cazuri de variola maimuței până luni, al doilea cel mai mare număr de cazuri după cele 1.390 de infecții din New York.

Declarațiile Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la variola maimuței

În acest sens, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat deja variola maimuţei urgenţă sanitară globală. Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, spunea că în Europa riscul de transmitere este considerat ridicat.

La fel şi Australia a…

Citeste continuarea Aici

You might also like