Europa a anunţat că refuză plata gazului în ruble

Uniunea Europeană i-a oferit un răspuns oficial lui Vladimir Putin, după ce a transmis în spațiul public că va accepta plata livrărilor de gaze naturale către țările europene doar în ruble rusești, nu în euro sau dolari americani.

În contextul actual, prim-miniștrii europeni susțin că este imposibil să ajungă la un acord comun cu Rusia privind furnizarea de gaze naturale în ruble rusești. Prim-ministrul Sloveniei, Janez Janša, a spus că Uniunea Europeană refuză să plătească gazul natural în ruble rusești, afirmând că nimeni din Europa nu știe „cum arată rublele”.

În opinia sa, „Peste tot există acorduri ferme în care indicarea valutei în care se face plata face parte din contract. Acesta este ceea ce ar trebui să funcționeze”, a explicat cancelarul german Olaf Scholz.

În plus, „Aceasta este de fapt o încălcare a contractului. Contractele sunt considerate încălcate dacă acest articol este folosit de Rusia”, a declarat premierul italian Mario Draghi.

Premierul Belgiei, Alexander de Croe, a remarcat că schimbarea respectivă ar putea duce la o modificare a prețurilor actuale la combustibili.

„Dacă schimbăm…

Citeste continuarea Aici

You might also like