Expiră certificatele verzi care au depășit nouă luni de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID

Începând de marți, 1 februarie, certificatele verzi care au depășit nouă luni de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID vor expira, din acest motiv, este necesară îndeplinirea următorelor condiții pentru obținerea unui nou document.

Cum se poate obţine unul nou?

Toate persoanale care au primit a doua doză de vaccin anti-COVID înainte de 1 mai 2021 nu vor mai putea folosi certificatul verde pe care îl dețin în momentul de față, începând de marți, 1 februarie.

Astfel, vor fi nevoite să efectueze a treia doză și să genereze un nou document, în cazul în care doresc să beneficieze în continuare de certificatul verde. Totuși, certificatul verde al celorlalte persoane va fi valabil în continuare, până în ziua în care împlinesc cele 9 luni.

Ce pași trebuie urmați pentru obținerea unui nou document?

Trebuie menționat că persoanele care au efectuat deja a treia doză nu vor fi afectate cu nimic. De asemenea, generarea noului document va fi realizată pe același site: certificat-covid.gov.ro.

În primul rând, autentificarea este realizată în baza unei adrese de e-mail iar cea folosită în cazul primului document este…

Citeste continuarea Aici

You might also like