Fenomenul extrem din Antarctica este de neoprit şi se produce mai repede decât s-a estimat

În urma mai multor cercetări, o echipă internațională de oameni de ştiinţă din Australia, Noua Zeelandă, Marea Britanie și Germania a făcut o descoperire groaznică privind un fenomen care se produce în Antarctica. Experții au constatat că accelerarea pierderii calotei de gheață datorită încălzirii globale, va conduce la creșterea niveluli mării la nivel global, provocând inundații catastrofale în orașele de coastă din întreaga lume.

În plus, acest fenomen va ajunge la un punct critic în doar 10 ani, iar acesta va fi ireversibil. Momentul de maximum al topirii ghețarilor, ce nu se va mai putea întoarce, se va produce mai devreme decât anticipaseră oamenii de știință anterior, potrivit revistei Nature, unde a fost publicată lucrarea.

Pentru aş face o idee mai bună despre ceea ce se petrece, în prezent în Antarctica, experţii au cercetat istoria acestui continent din ultimii 20.000 de ani, de la ultima epocă glaciară, prin mostre luate de pe fundul mării.

În opinia climatologului, ”Studiul nostru dezvăluie că în vremuri din trecut, când calota de gheață s-a retras, perioadele de pierdere rapidă ”au pornit” brusc, în doar…

Citeste continuarea Aici

You might also like