Fraudă și spălare de bani cu fonduri europene în România

Parchetul European anunță inculparea unui afacerist român şi a companiei pe care o reprezintă acesta pentru fraudă legată de obţinerea de fonduri europene în valoare de trei milioane de euro.

Concret, banii erau destinați centrului de cercetare-dezvoltare în domeniul recuperării medicale şi reconstrucţiei biologice RECUMED. Ancheta este desfășurată de biroul din Bucureşti al EPPO.

Fraudă cu fonduri europene, suma este uriașă

Pe lângă frauda care afectează interesele financiare ale UE, compania care a obţinut ilegal proiectul şi reprezentantul acesteia ar fi spălat banii după obţinerea fondurilor.

Astfel, proiectul RECUMED, finanţat cu bani europeni, viza crearea unui centru de cercetare, iar pentru a câştiga o licitaţie, românul a depus mai multe declaraţii şi documente false şi inexacte, susține EPPO. Acestea erau legate de procedura de acordare a contractului de furnizare de echipamente medicale şi de lucrări de construcţii, au descoperit anchetatorii.

Anchetă EPPO în România

În perioada 2018-2020, omul de afaceri a obţinut împrumuturi nerambursabile de peste trei milioane de euro. Însă, bărbatul nu a acţionat singur, ci…

Citeste continuarea Aici

You might also like