Greutatea corporală ar putea fi contrololată direct de creier

În plan mondial, din ce în ce mai mulți oameni se confruntă cu obezitatea, această boală a devenit, fără dar și poate, una dintre cauzele mortalității în lume.

În acest sens, în cadrul unor serii de studii, întreprinse de mai mulţi cercetători, au ajuns la concluzia că ar exista o oarecare legătură între celulele nervoase și eventualele soluții pentru arderea rapidă a caloriilor „rele”.

Ce au descoperit cercetătorii în neuroștiință?

Astfel, cercetătorii în neuroștiință au descoperit că țesutul adipos al mamiferelor (printre care și omul) ar conține un număr mare de receptori care sunt conectați la creier.

În contextul a ceea ce se știe, țesutul adipos este format din grăsime albă și maro, a doua categorie fiind predominantă la sugari și tineri și este folosită pentru arderea rapidă a caloriilor, dar și pentru menținerea temperaturii optime a corpului.

Astfel, grăsimea maro dispare, pe măsură ce îmbătrânim, fiind înlocuită de cea albă. Aceasta are darul de a se depune, nu de a distruge caloriile suplimentare. Asta ar explica, într-o oarecare măsură, de ce oamenilor le este mai greu să slăbească, odată ce…

Citeste continuarea Aici

You might also like