Guvernul doreşte înfiinţarea unui Comitet Național de Inteligență Artificială

Pentru România, premierul Nicolae Ciucă, prezent azi la un eveniment privind dezvoltarea inteligenței artificiale în România, a declarat că autoritățile iau în calcul înființarea unui Comitet Național de Inteligență Artificială, care va coordona al eforturile și va asigura punerea în operă a Cadrului Strategic Național.

Astăzi, 14 martie 2022, a avut loc evenimentul „Inteligența Artificială – sursă de dezvoltare pentru România, Ediția a IV-a”, unde cei peste 100 de participanți au continuat să identifice modul în care se pot construi premisele implementării cu succes a unei Strategii de Inteligență Artificială a României, răspunzând la întrebarea. În cadrul evenimentului au fost prezenți prin videoconferință și premierul României, Nicolae Ciucă  și Secretarul General NATO, Mircea Geoană.

În opinia sa, „Foarte mulți antreprenori și manageri, cercetători, profesori, manageri și experți deja lucrează în proiecte care aduc beneficii economiei românești. Credem că aplicarea tehnologiilor de Inteligență Artificială poate accelera dezvoltarea României și este un răspuns formidabil în acest context în care pandemia…

Citeste continuarea Aici

You might also like