În cadrul PEPP intră completarea sistemelor de pensii publice şi ocupaţionale, alături de sistemele de pensii private existente la nivel naţional

Executivul comunitar a dat undă verde pentru aplicarea regulamentului privind produsul paneuropean de pensii personale (PEPP).

În acest sens, pensionarii primesc o veste bună. Un comunicat de presă al Executivului comunitar arată că de marți, 22 martie, începe aplicarea Regulamentului privind produsul paneuropean de pensii personale (PEPP). În plus, menționăm faptul că acesta a fost adoptat încă din anul 2019.

În ceea ce privește beneficiile noului sistem care a primit undă verde de la CE, acesta este practic un sistem voluntar şi disponibil la nivelul UE, prin intermediul căruia cetăţenii vor putea să economisească bani pentru pensie.

În același timp, PEPP, care este o parte esenţială a Planului de acţiune al  Comisiei pentru consolidarea uniunii pieţelor de capital, va fi disponibil în completarea sistemelor de pensii publice şi ocupaţionale, alături de sistemele de pensii private existente la nivel naţional.

Cum funcționează PEPP?

În cadrul PEPP, lucrurile pe care posibilii beneficiari trebuie să le știe, odată ce o persoană aplică la acest sistem, și care economisește pentru pensie, aceasta va avea mai multe posibilităţi…

Citeste continuarea Aici

You might also like