În Codul Rutier care se va modifica începând cu data de 27 februarie 2022, autorităţile au adăugat un nou set de reguli și noi sancțiuni

În România, Codul Rutier se va modifica începând cu data de 27 februarie 2022. Autorităţile au adăugat un nou set de reguli și noi sancțiuni pentru așa-zișii șoferi agresivi care pun în pericol siguranța din trafic de pe străzi.

Din data de 27 februarie an curent, şoferii care obişnuiesc să facă slalom printre maşini, să se răzbune pe alţi şoferi şi să frâneze în faţa acestora, să facă flash-uri, să depăşească viteza ori să depăşeasă o coloană de maşini nu  vor “beneficia” de o perioadă de relaxare destul de îndelungată, în care pot contempla asupra problemelor și asupra stilului de condus.

Astfel, în contextul noului Cod Rutier care intră în vigoare pe 27 februarie prevede faptul că, pe lângă majorarea unor amenzi şi introducerea unora noi, permisul de conducere va putea fi suspendat chiar şi 120 de zile, faţă de 90 de zile cât este în prezent sancţiunea complementară maximă.

În opinia poliţiei, „Pe cei care se găsesc în categoria care se deplasează succesiv de pe o bandă de circulație pe alta sau de pe un rând pe altul, alternând din stânga în dreapta, în scopul depășirii unui șir de vehicule…

Citeste continuarea Aici

You might also like