În Irlanda pandemia a ajuns la final

La aproape doi ani de când sosirea pandemiei pe țărmurile irlandeze a forțat statul să impună restricții masive asupra vieții sociale și economice, guvernul a anunțat vineri că aproape toate acele interdicții vor fi ridicate începând de astăzi.

Despre perspectiva unei relaxări considerabile a fost semnalată de mai bine de o săptămână, însă amploarea redeschiderii trebuie să-i fi luat totuși pe mulți prin surprindere. O populație îngrijorată care a îndurat unele dintre cele mai lungi perioade de carantină din lume a ajuns să se obișnuiască cu abordarea prudentă dirijată de niște responsabili sanitari a căror primă preocupare a fost pe bună dreptate protejarea unui sistem medical care chiar și în vremuri normale se chinuie să facă față exigențelor cu care este împovărat. Nu mai demult de acum câteva săptămâni guvernul se confrunta cu apeluri de a închide școlile, transmite într-un editorial publicația The Irish Times.

Pandemia a ajuns la final?

În Irlanda, începând de azi, trstricţiile privind vizitele la domiciliu au dispărut. Pub-urile și restaurantele se pot redeschide ca în vremurile normale, fără distanțare…

Citeste continuarea Aici

You might also like