În România, mașinile cu emisii zero de CO2 vor avea numere de înmatriculare de culoare verde

În următoarele două luni, vor fi noi schimbări majore în România! Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a transmis faptul că mașinile cu emisii zero de CO2 vor avea numere de înmatriculare de culoare verde, după ce un ordin comun a fost publicat recent în Monitorul Oficial.

În contextul ordinului comun al ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor (Tanczos Barna), al ministrului Afacerilor Interne (Lucian Bode) şi al viceprim-ministrului și ministrului Transporturilor şi Infrastructurii (Sorin Grindeanu), numerele de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde vor fi acordate exclusiv autovehiculelor cu emisii zero de CO2, precum mașinile electrice sau mașinile cu combustie cu hidrogen.

În opinia sa, „Numere de înmatriculare dedicate mașinilor nepoluante vor funcționa ca un pașaport verde pentru acest tip de autovehicule. Prin identificarea clară și vizibilă a vehiculelor nepoluante în trafic, creăm cadrul pentru acordarea unor facilități celor care le utilizează: fie că vorbim de parcare gratuită, acces permis în zone cu emisii reduse, reduceri de taxe și impozite, autoritățile locale, în special cele din marile…

Citeste continuarea Aici

You might also like