InfoCons a realizat un studiu pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip comprimate de supt

Se impune o atenție maximă la pastilele de supt, la faptul de a afla ce conțin şi la riscul imens pentru sănătate. O mare parte dintre acstea, mai exact 70%, nu menționează cantitatea de zahăr. Aceste date au fost oferite de InfoCons, care a analizat anumite aspecte precum: cantitate de aditivi alimentari, cantitate de zahăr și îndulcitori, arome identificate, substanțele active folosite, precum și informații utile referitoare la propect.

 Câte E-uri conțin în medie pastilele de supt?

În contextul studiului realizat de InfoCons în acest an, s-a aflat că 100% dintre pastilele ale căror etichete au fost supuse „radiografiei” conțin E-uri, într-o mai mică sau mai mare măsură. Studiul demonstrează că pastilele de supt „analizate” conțin în medie până la 2 E-uri, numărul minim de E-uri descoperit pentru acest tip de produse fiind 1, în timp ce numărul maxim descoperit este 6.

Astfel, 38% din produse au 1 aditiv alimentar; 25% din produse au 3 aditivi alimentari; 12% din produse au 5 aditivi alimentari; 9% din produse au 2 aditivi alimentari; 9% din produse au 2 aditivi alimentari; 3% din produse au 6 aditivi alimentari.

Informațiile de…

Citeste continuarea Aici

You might also like