Inofensivă pentru oameni dar extrem de contagioasă în rândul animalelor, pesta porcină africană (PPA) progresează într-un ritm alarmant în Europa

Un virus care reprezintă un pericol pentru Europa, în special în partea de est a continentului din cauza unei răspândiri alarmante a acestuia. Este extrem de contagios şi poate supraviețui mai multe săptămâni în ambalajul unui sandwich contaminat. Un vaccin a fost dezvoltat în premieră în Vietnam, dar acesta nu este singura soluție.

În Europa, în special în partea de est a continentului sunt focare descoperite recent care au provocat temeri privind o răspândire mai amplă a virusului.

În România sunt majoritatea focarelor

În îngrijorările sale, „Numărul de cazuri şi zonele noi afectate cresc în pofida eforturilor, iar ţările au dificultăţi serioase în a controla şi a elimina maladia”, a declarat Gregorio Torres, şeful departamentului ştiinţific din cadrul Organizaţiei mondiale pentru sănătate animală (OIE), transmite AFP.

De la începutul anului 2022, un număr de 285 de focare de pestă porcină africană au apărut în crescătoriile din Europa, şi numărul de cazuri numărate de OIE până la 1 septembrie este de aproape 71.000.

Virusul circulă mai ales în partea de est a continentului, în România, care totalizează 197 de…

Citeste continuarea Aici

You might also like