INS: Comerțul cu autovehicule, în primele opt luni, din acest an a fost în creştere

În datele transmise luni de Institutul Național de Statistică, arată o creștere a volumului cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete în primele opt luni ale anului. De asemenea, a urcat și volumul cifrei de afaceri din serviciile de piață prestate populației în aceeași perioadă.

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 31 august 2022 comparativ cu perioada similară din 2021, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a fost influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+7,3%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,5%), comerţul cu autovehicule (+3,1%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+1,1%).

Pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a crescut cu 2,6%.

Volumul cifrei de afaceri a crescut cu 30% în primele opt…

Citeste continuarea Aici

You might also like