Într-o berărie din Franța se produce bere albastră

O berărie din Franța a produs prima bere albastră din lume. Culoarea este dată de o micro-algă numită spirulina, care este adăugată în procesul de fermentație. 

Din punct de vedere nutritiv, această băutură este rezultatul colaborării între berăria din nordul Franței și o companie care produce suplimente nutritive.

Astfel că berea albastră a fost un succes pe piață. Primul lot de 1.500 de sticle s-a vândut deja, iar acum producția a crescut, pentru a face față cererii.

În contextul de fermentaţie-fabricaţie, culoarea sa albastră provine de la spirulină, o algă cultivată în bazine speciale de compania Etika Spirulina în nordul Franţei. Componenta spirulinei ce produce nuanţa albastră, denumită ficocianină, este adăugată apoi în bere în timpul procesului de fabricaţie.

Aşadar, testând o sticlă proaspăt fabricată, cu acest nou sortiment de bere, o angajată a fabricii, Mathilde Vanmansart, spune că băutura are gust de hamei, este uşoară şi cu arome fructate, iar singura dovadă a prezenţei algelor este culoarea sa albastră.

Articolul Într-o berărie din Franța se produce bere albastră apare prima dată în Jurnalul…

Citeste continuarea Aici

You might also like