Introducerea cât mai rapidă a standardului Euro 7 la nivelul UE, ar putea evita mii de decese premature

În încercarea de a limita poluarea, maşinile din Europa ar putea beneficia, în curând, de noul standard Euro 7 privind emisiile vehiculelor.

În acest sens, Asociația 2Celsius, alături de alte 40 organizații neguvernamentale și câteva orașe europene, precum Paris, Londra sau Bruxelles, a luat o poziţie fermă în acest sens.

Toate aceste organizaţii şi orase au transmis o scrisoare Comisiei Europene prin care solicită introducerea rapidă a standardului Euro 7 pentru vehicule și limitarea poluării din trafic.

În ciuda renunțării treptate la mașinile cu motor cu combustie intrenă (MCI) propusă în 2035 și a adoptării mașinilor electrice, un nou standard Euro 7 este încă relevant.

Despre aceasta, organizația europeană Transport&Environment estimează că încă 95 de milioane de mașini MCI vor fi vândute în Europa între 2025 și 2035, când se preconizează că Euro 7 va intra în vigoare, în timp ce pătrunderea pe piață a camioanelor cu emisii zero va dura.

Standardul Euro 7 ar putea evita mii de decese premature

În medie, aceste vehicule vor rămâne pe drumuri mai mult de un deceniu și mult mai mult în Europa Centrală, de Est și de…

Citeste continuarea Aici

You might also like