Investiție uriașă a Toyota în producția de baterii pentru mașinile electrice din SUA

Subsidiara Toyota Motor din America de Nord a anunţat investiţii de circa 3,40 miliarde de dolari (380 miliarde de yeni) în dezvoltarea şi producerea de baterii în SUA până în  anul 2030, transmit Reuters şi Bloomberg.

Astfel, cel mai mare producător auto global a anunţat că intenţionează să înfiinţeze o nouă companiei şi să construiască o nouă fabrică de baterii în SUA împreună cu Toyota Tsusho, divizia de tranzacţionare a metalelor şi o divizie a Toyota Group, conform Agerpres.

Noua unitate, care include planificata investiţie de 1,29 miliarde de dolari a Toyota până în 2031, ar urma să înceapă producţia în 2025 şi va crea 1.750 de noi locuri de muncă în SUA.

De asemenea, Toyota a spus că noua companiei se va concentra iniţial pe producerea de baterii pentru vehicule hibride.

În plus, producătorii auto din întreaga lume investesc miliarde de dolari pentru a-şi majora producţia de baterii şi vehicule electrice, confruntându-se cu cerinţe de mediu mai stricte.

În luna septembrie, Toyota a revizuit în scădere estimările cu privire producţia în 2021, până la 9 milioane de unităţi, cu 3% mai puţin faţă de previziunile…

Citeste continuarea Aici

You might also like