Joe Biden, ținte ambițioase pentru vânzările de vehicule electrice

De curând, Preşedintele SUA a făcut  un pas spre îndeplinirea obiectivului său de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, cu un decret care prevede ca jumătate din toate noile vehicule vândute în 2030 să fie electrice, o decizie care are sprijinul marilor producători auto americani şi străini.

Totodată, administraţia a propus noi standarde cu privire la emisiile vehiculelor care vor reduce poluarea până în 2026, începând cu modelele din 2023, transmite Reuters.

Cu toate că ținta de 50%, nu este obligatorie din punct de vedere juridic, aceasta a câştigat sprijinul producătorilor auto americani şi străini, care susţin dealtfel că pentru îndeplinirea ei sunt necesare fonduri guvernamentale de miliarde de dolari.

„Cel mai important lucru care se întâmplă acum, atât din partea muncii cât și a afacerilor, este faptul că se realizează că acesta este viitorul. Nu putem sta și face nimic”, a precizat preşedintele Biden reporterilor de la Casa Albă.

Trei producători, General Motors, Ford şi Stellantis NV au informat într-un comunicat că până în 2030 aspiră „să ajungă la vânzări de 40-50% din volumele anuale de…

Citeste continuarea Aici

You might also like