JUSTînACT este un proiect de prevenire a abuzurilor sexuale asupra minorilor

În România, zilnic, un copil este violat sau agresat sexual. O dată la trei zile, un copil cade victimă traficului de persoane. Iar 85% dintre plângerile de violenţă sexuală împotriva copiilor sunt clasate, din lipsă de probe. Sunt datele de la care pleacă un proiect de prevenire a abuzurilor sexuale asupra minorilor.

În fiecare an, în România se anchetează în jur de 9.000 de cazuri de abuz împotriva copiilor, însă dintre acestea mai puțin de 15% ajung în instanță.

În acest sens, Fundaţia World Vision România, alături de Asociaţia Voci pentru Democraţie şi Justiţie – Vedem Just şi ECPAT Norvegia, lansează proiectul JUSTinACT, care îşi propune să contribuie la prevenirea şi combaterea abuzurilor sexuale asupra copiilor. Aceasta în contextul în care, conform datelor oficiale furnizate de instituţiile juridice pentru anii 2019-2021, a crescut îngrijorător numărul agresiunilor sexuale asupra minorilor: peste 2000 de minori au fost victime ale infracţiunilor privind viaţa intimă.

În precizările sale, „Continuăm să acuzăm victimele. Asta mi se pare cel mai greu de acceptat! Dacă ne uităm la ce sa întâmplat cu pornografia…

Citeste continuarea Aici

You might also like