La nivel mondial, o femeie din zece suferă de endometrioză, o boală care nu are vindecare

Într-o perioadă în care pe primul plan a fost numai coroanvirusul, oamenii parcă au uitat de faptul că există și alte boli la fel de periculoase, sau chiar mai rău. Printre aceste boli se află și endometrioza, o boală care nu are vindecare.

În prezent, în plan mondial, o femeie din zece suferă de endometrioză, o boală extrem de gravă, considerată, din păcate, o boală tabu. Pe lângă faptul că aceasta poate duce la infertilitate, chinurile prin care trec femeile care suferă de această boală sunt insuportabile, referindu-ne la dureri, tratamente, efecte secundare și chiar intervenții chirurgicale, scrie dcnews.ro.

Astfel, endometrioza este o boală care nu se vindecă, însă poate fi ținută sub control cu tratament, dar acest lucru depinde de fiecare persoană în parte. Există femei care pot ține boala sub control datorită alimentației și unui stil de viață sănătos, în timp ce altele au nevoie de un tratament cronic pe tot parcursul vieții, atunci când sunt active hormonal.

În ceea ce privește intervenția chirurgicală, aceasta nu presupune automat că pacienta nu va mai suferi de această boală. Intervenția este menită să le…

Citeste continuarea Aici

You might also like