Lentile degresive, un ajutor pentru presbiopi

Când am ajuns și noi, ca mulți alții, la momentul la care avem nevoie de ochelari de citit, începe o nouă perioadă din viața noastră. Toți trecem prin asta pentru că problema este cauzată de un proces absolut normal de îmbătrânire a ochiului, care îl face să focalizeze din ce în ce mai greu pe obiectele aflate aproape. Depinde de noi să găsim soluția cea mai bună pentru a rezolva acest inconvenient, astfel încât să nu îl lăsăm să ne creeze neplăceri.

Normal, vom merge la oftalmolog și vom avea o prescripție de ochelari pentru citit. Pentru unii dintre noi, ea va veni alături de cea pentru ochelarii pentru vedere la distanță, ceea ce va face lucrurile un pic mai complicate.

Prima soluție, cea mai la îndemână și chiar cea mai ieftină va fi să ne facem lentile monofocale pentru citit. Vom purta ochelarii când avem nevoie de ei, dar va trebui să avem grijă să ne fie mereu aproape. Pentru o vreme ne vom descurca bine așa. Dar, pe măsură ce trec anii și dioptriile pentru citit cresc, va trebui să folosim ochelarii aproape peste tot: și la supermarket, și când folosim telefonul și tot așa. Atunci putem atârna neelegant ochelarii…

Citeste continuarea Aici

You might also like