Leziunile cerebrale provocate de AVC, ar putea fi tratate cu ajutorul tratamentelor pe bază de celule stem

În prezent, peste 68.000 de români suferă un accident vascular cerebral (AVC) într-un singur an, arată cele mai recente estimări disponibile, conform Ministerului Sănătății.

Iar, potrivit studiului “The Burden of Stroke in Europe”, 32,5% dintre români suferă de tensiune arterială ridicată, 30,5% fumează în mod regulat și 45,8% au nivelul colesterolului ridicat.

Toate aceste aspecte reprezintă cauzele principale ale AVC-ului, care poate provoca dizabilități permanente, precum paralizia, dificultăți în vorbire și gândire și durere cronică. Leziunile cerebrale provocate de acest tip de accident vascular ar putea fi tratate cu ajutorul tratamentelor pe bază de celule stem.

Concret, un AVC are loc atunci când irigarea cu sânge a unei părți a creierului este redusă sau întreruptă, aceasta fiind privată de substanțe nutritive și oxigen. În doar câteva minute, țesutul cerebral începe să se degradeze. Însă, celulele stem reprezintă o nouă opţiune de tratament cu ample oportunități terapeutice, demonstate prin numeroase studii. Acestea înlocuiesc celulele deteriorate și ajută la echilibrarea sistemului imunitar pentru a preveni…

Citeste continuarea Aici

You might also like