Marile companii din industria combustibililor fosili au peste 500 de reprezentanți la COP26

Se presupune că peste 100 de companii care exploatează și utilizează combustibili fosili au trimis aproximativ 500 de lobbyiști la discuțiile summitului COP26 de la Glasgow, acest număr fiind mai mare decât totalul membrilor oricărei delegații naționale prezente la Conferinţa ONU privind schimbările climatice, informează Organizația internațională pentru mediu Global Witness,  citată de CNN.

În acest sens, grupul a analizat lista provizorie a ONU cu toate persoanele care participă la COP26 până pe 12 noiembrie și a constatat că cel puțin 503 persoane care au legături profesionale cu companii care exploatează cărbunele, petrolul și gazele naturale participă la discuțiile și negocierile de la Glasgow.

De altfel, lista include persoane fie direct afiliate companiilor care utilizează combustibili fosili, inclusiv Shell, Gazprom și British Petroleum Company, dar și participanți care au calitatea de membri ai delegațiilor și grupurilor care acționează în numele industriei combustibililor fosili.

În contextul estimărilor Global Witness, industria combustibililor fosili are la COP26 reprezentanți direcți și indirecți de două ori mai…

Citeste continuarea Aici

You might also like