Mașina zburătoare slovacă primeşte undă verde pentru decolare

AirCar este maşina zburătoare slovacă  care a primit undă verde pentru a zbura, odată cu obţinerea certificatului de navigabilitate eliberat de Autoritatea de Transport din Bratislava.

Astfel, „Certificarea AirCar deschide uşa producţiei în masă de maşini zburătoare extrem de eficiente”, a spus Stefan Klein, fondator şi CEO al KleinVision, compania care a proiectat şi produs acest avion hibrid, jumătate maşină, jumătate avion, relatează AFP, citată de Agerpres.

În plus, „Aceasta este o confirmare oficială a capacităţii noastre de a transforma definitiv călătoriile pe distanţe medii”, a afirmat el, citat într-un comunicat.

În aviaţie, termenul „distanţe medii” corespunde rutelor de sub 2.000 km.

În acest sens, AirCar a efectuat primul zbor interurban în iunie 2021. Propulsat de un motor BMW de 1,6 litri, aparatul poate să decoleze de pe o pistă de 300 de metri lungime. Zburând cu 170 km/h, autonomia sa este de 1.000 km.

În contextul dotărilor, transformarea automată de la maşină la avion, controlată printr-un singur buton, durează doar trei minute, potrivit producătorului.

Însă, pentru a obţine certificarea, aeronava…

Citeste continuarea Aici

You might also like