Mașinile diesel vor dispărea complet din România

În România, Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile, spune că mașinile diesel vor dispărea complet din România în următorii ani, urmând să predomine vânzările de vehicule pe benzină, hibrid și electrice.

Estimativ, din anul 2030 nu va mai fi nicio maşină diesel la vânzare în România, spun reprezentanţii APIA. Actorii din industria auto, chiar şi din cele mai mari companii din lume, au fost luaţi pe nepregătite de am­ploa­rea trecerii la maşini hibrid şi electrice.

Mașinile diesel nu se vor mai vinde în România

În contextul auto, „În anul 2022, estimăm că se vor vinde circa 10.000-12.000 de maşini elecrtice în România, iar numărul maşinilor pe benzină, hibrid şi electrice va creşte puternic în anii următori, astfel încât, în 2030, nu o să se mai vândă nicio maşină pe motorină în România”, a spus Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile din România (APIA).

În plus, „Din decembrie 2025, în Norvegia nu se vor mai vinde decât maşini verzi. România are nevoie de o asumare la nivel guvernamental a industriei şi a consumatorilor, a trecerii spre un…

Citeste continuarea Aici

You might also like