Mașinile electrice Tesla, mai deștepte decât ai crede, în cazul străzilor pline de gropi din România

În comparaţie cu autoturismele tradiționale, Tesla are un sistem de operare complex care beneficiază deseori de actualizări. Cel mai recent astfel de update reprezintă o veste foarte bună pentru străzile din România.

Printr-o actualizare recentă, maşinile Tesla au învățat să depisteze în timp real gropile de pe străzi și, nu neapărat să le ocolească brusc, dar să ajusteze tăria suspensiilor pentru a trece mai ușor peste ele, fără consecințe pentru componentele mașinii și confortul pasagerilor. În mod previzibil, noua opțiune funcționează doar pe modelele de Tesla dotate cu suspensii adaptive.

Mașinile electrice Tesla, mai deștepte decât ai crede

În prezent, Model X sau Model Y de la Tesla, în urma celui mai recent update, mașina ta a învățat să se adapteze la gropi într-o manieră surprinzătoare, ca să nu-ți mai crească tensiunea de fiecare dată când te confrunți cu dezastrul de pe drumurile patriei.

În contextul datelor obținute de Electrek, mașinile Tesla au învățat să creeze o hartă a drumurilor cu gropi și, în funcție de informațiile ”învățate”, pot modifica rezistența suspensiilor în mașinile…

Citeste continuarea Aici

You might also like