Mașinile parcate ilegal pe trotuar vor putea fi ridicate

În România se pregătește o propunere legislativă venită din partea celor de la USR care prevede ridicarea mașinilor în anumite condiții.

Astfel, deputatul Cătălin Drulă de la USR a venit cu o propunere legislativă în acest sens, care vizează permiterea ridicării mașinilor parcate pe trotuare.

Deși propunerea a fost respinsă de Senat în primă fază, aceasta a primit aviz pozitiv în Comisia Judiciară și urmează să fie votată săptămâna viitoare de Camera Deputaților.

Există însa mari şanse ca aceasta să primească undă verde, drept urmare, șoferii care parchează pe trotuare s-ar putea trezi, odată ce legea va intra în vigoare, cu mașina ridicată.

Mașinile parcate ilegal pe trotuar vor putea fi ridicate

În ceea ce privește motivele unei astfel de măsuri, Cătălin Drulă spune că măsura ar fi una eficientă, în condițiile în care mașinile parcate pe trotuare pot genera situații periculoase pentru participanții la trafic.

Totodată, acesta precizează că în momentul de față, poliția nu poate dispune ridicarea unui autovehicul parcat neregulamentar în întregime pe trotuar, drept urmare, era nevoie de o astfel de…

Citeste continuarea Aici

You might also like