Medic: ”Trecerea la faza endemică, o provocare majoră”, pentru a considera sfârşitul pandemiei de Covid-19

Încă din toamna anului 2021, unii experți în sănătate publică anunțau că este posibil ca în 2022 să asistăm la finalul pandemiei de COVID-19, iar în acest an, multe voci reiterează această idee. Ba mai mult, sunt specialiști care spun că Omicron ar fi de fapt ”salvarea”.

De altfel, sunt însă mai mulți factori de care depinde finalul acestei pandemii. Iar multe declarații și măsuri despre această mult-așteptată libertate pot fi un mod de a atrage simpatii și voturi.

Acum câteva zile, directorul General al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, că este posibil să se pună capăt pandemiei în 2022.

În opinia sa, ”Putem pune capăt fazei acute a pandemiei în acest an – putem pune capăt covid-19 ca urgenţă sanitară mondială”, cel mai mare nivel de alertă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS); a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Însă directorul OMS a avertizat că ”este periculos să se presupună că (varianta foarte contagioasă) Omicron va fi ultima variantă (a SARS-CoV-2) sau să se vorbească despre sfârşitul jocului”, pentru că în prezent condiţiile din lume sunt ”ideale”…

Citeste continuarea Aici

You might also like