Mihaela Bilic: Nu există o relație de cauzalitate directă între nivelul colesterolului și bolile de inimă

Mihaela Bilic vine să demonteze un nou mit legat de alimentaţie şi de medicamentele pe care ar trebui să le luăm, pentru a ţine colesterolul sub control. Însă spune şi care este greşeala pe care o fac foarte multe persoane.

Cei mai mulţi oameni se tem când aud despre cuvântul „grăsimi” în alimentaţie sau despre colesterol.

” Nu există o relație de cauzalitate directă între nivelul colesterolului și bolile de inimă”, este părerea nutriţionistului Mihaela Bilic.

În acest sens, medicul nutriţionist Mihaela Bilic vine să explice cât de importante sunt, de fapt, grăsimile într-o alimentaţie sănătoasă, dar şi care sunt teoriile greşite referitoare la colesterol.

Astfel, „Dacă ar fi să ne luăm după noile valori stabilite de americani în ceea ce privește nivelul colesterolului, un miliard de oameni de pe glob ar trebui să ia statine.

Ce sunt aceste medicamente? Niște inhibitori ai producției hepatice de colesterol, pentru că nu trebuie să uităm, colesterolul nu vine din alimentație, ci este făcut de ficat.

După gafa medicală din anii ‘70 în care grăsimile alimentare au fost acuzate că ar crește riscul de boli…

Citeste continuarea Aici

You might also like