Ministrul Sănătății Alexandru Rafila: ”Dacă certificatul verde nu trece, avem cu toţii o problemă”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat marți, 21 decembrie, că nu şi-a anunţat disponibilitatea de a demisiona dacă nu este adoptat proiectul privind certificatul verde, potrivit news.ro.

Ministrul a subliniat că legea trebuie adoptată pentru că documentul este un instrument în cazul apariției unui nou val pandemic.

În opinia sa, ”Dacă nu apare un val pandemic, atunci avem doar un cadru legal. Dacă nu trece certificatul verde, avem cu toţii o problemă, nu suntem responsabili pentru ceea ce se întâmplă. Este responsabilitatea acestei coaliţii, PSD şi-a făcut datoria, a venit cu acest proiect, suntem dispuşi să îl susţinem din toate punctele de vedere. Asta e situaţia”, a declarat el.

Întrebat dacă are susţinerea PSD pentru a trece acest proiect, Rafila a răspuns: „Da, absolut”.

Astfel, ”Nu fac parte din echipa de negociere a coaliţiei (…) PSD nu are cum să tragă de timp din moment ce a făcut această propunere”, a mai menţionat ministrul.

Marţi a avut loc o întâlnire între liderii PSD şi PNL, Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu, la Parlament, însă nu s-a ajuns la un consens în privinţa acestui certificat…

Citeste continuarea Aici

You might also like