Moderna spune că doza de rapel pare a proteja împotriva Omicron

Moderna Inc a declarat luni că o doză de rapel a vaccinului său COVID-19 pare să protejeze împotriva variantei Omicron cu răspândire rapidă, în testele de laborator și că versiunea actuală a vaccinului va continua să fie „prima linie de apărare împotriva Omicron” a Moderna.

Producătorul vaccinului a spus că decizia de a se concentra asupra vaccinului actual, mRNA-1273, a fost determinată în parte de cât de repede se răspândește varianta recent descoperită. Compania încă intenționează să dezvolte un vaccin special pentru a proteja împotriva Omicron, pe care speră să-l avanseze în studiile clinice la începutul anului viitor.
„Ceea ce avem disponibil în acest moment este 1273”, a spus Dr. Paul Burton, șef medical Moderna, într-un interviu. „Este extrem de eficient și extrem de sigur. Cred că va proteja oamenii în perioada următoare de vacanță și în aceste luni de iarnă, când vom vedea cea mai severă presiune a Omicron”.

Compania a spus că un tratament cu două doze din vaccinul său a generat anticorpi neutralizanți scăzuți împotriva variantei Omicron, dar o doză de rapel de 50 de micrograme a crescut anticorpii…

Citeste continuarea Aici

You might also like