Nivelul de radioactivitate se află în limite normale în toată Europa, inclusiv Ucraina

Centrul de Cercetări Comune (JRC) al Comisiei Europene – Monitorizarea Radioactivității de Mediu a informat că  valorile de radioactivitate sunt în limite normale la nivelul întregii Europe, inclusiv în Ucraina, potrivit Ministerului Mediului de la București. Precizările vin în urma apariției unor informații privind incendii de vegetație în zona centralei nucleare de la Cernobîl, în Ucraina.

Astfel, „Autoritățile române monitorizează împreună cu cele europene evoluția efectelor produse de incendiile din pădurile din apropierea zonei Cernobîl. Ca urmare a evaluarilor specialiștilor europeni, circulația aerului indică faptul că teritoriul României nu va fi afectat”, au transmis duminică seară Ministerul Mediului și Administrația Națională de Meteorologie, într-un comunicat comun.

În contextul Centrului European pentru Monitorizarea Radioactivității, se precizează că nivelul radioactivității este în limite normale în toată Europa, inclusiv în Ucraina.

Aşadar, „Centrul de Cercetări Comune (JRC) al Comisiei Europene – Monitorizarea Radioactivității de Mediu, care urmărește permanent indicatorii la nivel european, a…

Citeste continuarea Aici

You might also like