Noile reglementări ale ASF, vin direct în sprijinul păgubiților

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat modificarea sistemului cu privire la asigurările auto din România. Astfel, noile reglementări vin direct în sprijinul păgubiților.

Una dintre reglementările introduse în premieră de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) vine direct în sprijinul păgubiților, dar și al vinovaților din accidente rutiere, care se produc în număr de sute de mii anual.

În contextul modificărilor introduse, „în cazul completării formularului de constatare amiabilă de accident în format electronic, datele completate și semnăturile olografe ale conducătorilor celor două vehicule, implicate în accident, sunt preluate de dispozitivul pe care se completează formularul”, se arată într-un comunicat transmis de ASF.

Asigurătorii RCA și BAAR vor stabili de comun acord procedura avizării daunei prin intermediul unui formular de constatare amiabilă care se va putea completa în format electronic

În acest sens, baza tehnică va fi dezvoltată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR), împreună cu firmele de asigurare care emit RCA pe teritoriul României.

Astfel,…

Citeste continuarea Aici

You might also like