Noua rachetă spațială cu care NASA vrea să trimită din nou oameni pe Lună

Racheta de ultimă generație construită de NASA, care va fi folosită pentru a trimite din nou astronauți pe Lună, și-a început joi călătoria mult așteptată din uzina de asamblare spre platforma de lansare din statul american Florida pentru o rundă finală de teste care vor determina cât de curând își va lua zborul, informează Reuters.

Astfel, lansarea rachetei Space Launch System, SLS („sistemul de lansare în spațiu”), cu o înălțime de 32 de etaje și a capsulei sale pentru echipaj, Orion, va marca un moment important pentru planurile SUA de a explora Luna. Programul lunar a fost reînnoit după ani de eșecuri, iar joi publicul a putut admira pentru prima dată vehiculul spațial la construcția căruia s-a lucrat pentru mai bine de un deceniu.

Iar, procesul de mutare a navei spațiale SLS-Orion, de peste 2.500 de tone, din uzina de asamblare a Centrului Spațial Kennedy a început la scurt timp după ora 17:30, ora locală (23:30, ora României), sub cerul senin din Cape Canaveral. O lună aproape plină a apărut aproape 90 de minute mai târziu.

Din punct de vedere financiar, SLS-Orion a costat aproximativ 37 de miliarde de dolari, sumă ce include…

Citeste continuarea Aici

You might also like