O nouă boală cauzată de un virus mortal face ravagii în SUA

Noua boală atacă direct creierul și ucide una din zece persoane care se infectează. Cum se transmite și care sunt simptomele?

Astfel, un bărbat din Connecticut, Statele Unite, suferă de o infecție mortală a creierului cauzată de virusul Powassan după ce a fost mușcat de o căpușă. Bărbatul a suferit afecțiuni ale sistemului nervos central și a necesitat spitalizare, iar acum se recuperează acasă.

Este al doilea caz de îmbolnăvire raportat în ultimele săptămâni. Cealaltă persoană a murit deja după ce a luat acest virus.

Acest virus extrem de letal atacă creierul și sistemul nervos al unei persoane. Iar, deocamdată nu există niciun vaccin sau tratament cunoscute.

Virusul se răspândește de la animal la om

Virusul se răspândește de la animal la om, prin mușcătura de căpuşă sau marmotă. Experții au confirmat că barbatul din SUA a fost mușcat de o căpușă și avertizează populația să ia măsuri de precauție.

În avertizările sale, „Identificarea unui rezident din Connecticut cu o boală asociată virusului Powassan subliniază necesitatea de a lua măsuri pentru a preveni mușcăturile de căpușe începând de acum și…

Citeste continuarea Aici

You might also like