Oameni de știință americani au dezvoltat un tratament revoluționar pentru diabet

Un grup de cercetători de la University of Missouri (MU), Georgia Institute of Technology și Harvard University au demonstrat utilizarea cu succes a unui nou tip de tratament pentru diabetul tip 1 într-un amplu studiu pe animale, publicat în revista „Science Advances” pe 13 mai.

Metoda implică transferarea de la un donator la un primitor de celule pancreatice producătoare de insulină, cunoscute ca insule pancreatice, fără a mai fi nevoie de medicație imuno-supresoare pe termen lung.

Concret, sunt utilizate enzime speciale pentru a preleva insule pancreatice, cunoscute și ca insulele lui Langerhans, din pancreasul unui donator decedat, după care sunt purificate și numărate în laborator. În medie sunt transplantate 400.000 de insule la o procedură.

Procedura de transplant implică introducerea unui cateter subțire și flexibil printr-o mică incizie în abdomenul superior al primitorului. Sub control radiologic și ultrasonic se introduce cateterul în vena portă a ficatului. Insulele sunt infuzate lent în ficat prin gravitație.

Astfel,  Haval Shirwan, profesor de pediatrie și microbologie și imunologie la MU, unul din primii autori ai…

Citeste continuarea Aici

You might also like